H COSMOHERB ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ 3 ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΝΟΝΤΑ

Κάπου εδώ θα, σας πω την δικιά μου ιστορία.. Αγαπω την γυμναστική, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν έχω σταματήσει ποτέ να γυμνάζομαι, δεν έχω σταματήσει ποτέ να προσέχω την διατροφή μου και να θέλω να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Δεν λέω κάποια σκαμπανεβασματα τα είχα, αλλά η θέληση ήταν πάντοτε εκεί.

Η δικιά μου ιστορία ξεκίνησε όταν είχα αύξηση κιλών, όταν αφεθηκα και χωρίς να το καταλάβω είδα το σώμα μου να αλλάζει. Το είδα αμέσως και το πείσμα μου ήταν αρκετό για να επανέλθω με σωστή διατροφή και αρκετή γυμναστική. Και ναι τα κατάφερα!! Όμως όλη αυτη η απότομη αυξομείωση μου δημιούργησε ραγάδες σε κάποια σημεία στο σώμα. Τότε ήταν που μπήκε στη ζωή μου η CosmoHerb. Η κρέμα σώματος για ραγάδες έκανε στα αλήθεια το θαύμα της. Με καθημερινή χρήση, με απαλό μασάζ… Τις εξαφάνισε. Από τότε έγινε σύμμαχος μου και νιώθω ευγνώμων που ένα φυτικό προϊόν κατάφερε όλο αυτό. Η αλήθεια ήμουν πολύ δυσπιστη με τα φυτικά προϊόντα, πίστευα ότι δεν έχουν τόση δύναμη. Τελικά όχι μόνο έχουν αλλά σε βοηθούν και “στοχεύουν” στο πρόβλημα .

Δεν θα μπορούσα μετά από όλο αυτό να μην σας γνωρίσω την CosmoHerb. Γνωρίστε τα φυτικά προϊόντα γιατί η φύση έχει την λύση σε όλα. Ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να αγαπά τον εαυτό του και να κάνει ότι καλύτερο γι αυτόν.

Η CosmoHerb είναι μια κυπριακή επωνυμία, που δημιουργήθηκε το 2020 από νεαρά άτομα με σκοπό να προωθήσουμε στην αγορά κυπριακά προϊόντα που να βασίζονται αποκλειστικά σε βότανα και φυσικά συστατικά.

Ποια η φιλοσοφία της Cosmoherb?

Είναι τόσο απλό. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε την αγάπη για την επιστήμη, το σώμα και τη φύση. Όραμα μας είναι να φέρουμε τον κόσμο ακόμη πιο κοντά στη φύση και μέσα από τα προϊόντα μας να αποδείξουμε ότι η φύση έχει πάντοτε τη λύση.

Τα τελευταία χρόνια έγινε στροφή στα φυτικά προϊόντα. Γιατί νομίζεις το κοινό έχει αυτή την ανάγκη?

Η αλήθεια να λέγεται, πάντοτε υπήρχε η τάση αυτή. Από τα αρχαία χρόνια, τα φυτά χρησιμοποιούνταν ως φάρμακα σε διάφορες παραδοσιακές ιατρικές για διάφορες ασθένειες. Μερικές από αυτές έχουν κρατήσει μέχρι και σήμερα όπως για παράδειγμα την κινέζικη και την αγιουβερδική (Ινδική) εναλλακτική ιατρική.
Τις τελευταίες δεκαετίες όμως, με την βιομηχανοποίηση και τη ραγδαία ανάπτυξη των φαρμακευτικών εταιριών, λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται από πού ξεκινήσαμε. Οι περισσότερες, αν όχι όλες, δραστικές ουσίες των φαρμάκων, έχουν βρεθεί σε φυτά και βότανα, οι οποίες μέσα σε εργαστήρια έχουν απομονωθεί και επεξεργαστεί χημικά. Για παράδειγμα, το σαλικυλικό οξύ, ενεργό συστατικό της ασπιρίνης , είχε απομονωθεί για πρώτη φορά από τα φύλλα της ιτιάς. Σήμερα είναι κυρίαρχο συστατικό στα προϊόντα ομορφιάς αφού παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση με καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ μειώνει σημαντικά την ερυθρότητα και τις ουλές στο δέρμα. Σε δικά μας προϊόντα η θέση αυτή έχει αντικατασταθεί από τον ευκάλυπτο και τη καλέντουλα, τα οποία έχουν επιστημονικά αποδειχθεί ότι περιέχουν ποσότητες σαλικυλικού οξέος παρέχοντας προστασία στο δέρμα.
Επιστρέφοντας στην ερώτηση για την ανάγκη του κόσμου στην αναζήτηση των φυτικών προϊόντων, θα έλεγα ότι η ανάγκη αυτή στηρίζεται στην ασφάλεια . Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου και από εκεί απορροφούνται οι ουσίες των καλλυντικών , πολλές εκ των οποίων καταλήγουν στο αίμα. Η ανάπτυξη των βιομηχανιών και της επιστήμης επέφερε ραγδαία αύξηση στη χρήση χημικών ουσιών αφού χρειάζονται λιγότερο χρόνο, κόπο και χρήμα. Τα χημικά προϊόντα δρουν άμεσα και με αποτελεσματικότητα όμως πολλές φορές επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Τα φυτικά προϊόντα, αν και συνήθως απαιτείται περισσότερος χρόνος, πολλές φορές έχουν αποτελέσματα αντάξια των χημικών αντιμετωπίζοντας ριζικά το πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση όμως, και θα ήθελα να το υπογραμμίσω, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τα προϊόντα της Cosmoherb με άλλα προϊόντα της αγοράς είτε είναι φυτικά είτε όχι?

Να σας αναφέρω ότι όλα μας τα προϊόντα έχουν περάσει από χημικούς ελέγχους ενώ βασίζονται σε βότανα τα οποία έχουν επιστημονικά αποδειχθεί για τον σκοπό που χρησιμοποιούνται, ώστε να παρέχουμε στον κόσμο ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων μας είναι ότι παράγονται στην Κύπρο από υψηλής ποιότητας (κυρίως) μεσογειακών βοτάνων με συνταγές αποκλειστικά δικές μας. Δεν είμαστε μεγαλοεπιχειρηματίες, είμαστε όμως επιστημονικά καταρτισμένα άτομα και ο συνδυασμός της επιστήμης, της φύσης και της αγάπης και αφοσίωσης σε αυτό που κάνουμε, χαρίζουν στο τέλος ένα ξεχωριστό προϊόν.

Ποια προϊόντα βρίσκουμε στην Cosmoherb?

Όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω, έχουμε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο ύπαρξης. Ξεκινώντας με μικρά βήματα, δημιουργήσαμε 4 μοναδικά προϊόντα που να καλύπτουν καθημερινές ανάγκες.
Αρχίζοντας με τη κρέμα γενικής χρήσης (daily cream), αποτελείται από βότανα που συμβάλλουν στην επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, ενώ ανακουφίζει και ενυδατώνει το ξηρό και σκασμένο δέρμα παρέχοντας ταυτόχρονα αντιφλεγμονώδη δράση. Μεταξύ άλλων περιέχει ευκάλυπτο, άρνικα, χαμομήλι και μανταρίνι. Είναι κατάλληλη για ξηροδερμίες και σκασμένα χέρια, εγκαύματα, πληγές ,μώλωπες, αλλαγή πάνας, ακμή και δερματίτιδες. Είναι στην ουσία μια κρέμα που επιβάλλεται να βρίσκεται στο ντουλάπι κάθε νοικοκυριού. Έχουμε εκλάβει πολλά θετικά μηνύματα από γονείς που την εμπιστεύτηκαν για τα παιδιά τους.

IMG-bc6fc7c4bb3ae1bf25b430b9e38675d9-V
IMG-33825957be46a7e50f3441c65bd426ba-V

Η κρέμα μυϊκών πόνων (Muscles & Joints cream) συνδυάζει βότανα με σημαντική δράση ενάντια στην φλεγμονή και τον πόνο ενώ έχουμε ακούσει περιπτώσεις ατόμων που είχαν σημαντικές μειώσεις στην ένταση και διάρκεια των πονοκεφάλων. Χρησιμοποιείται από αθλητές μέχρι ηλικιωμένα άτομα για επούλωση και ανακούφιση μετά από τραυματισμό. Μεταξύ άλλων περιέχει θυμάρι, πιπέρι τσίλι και ευκάλυπτο.

Η κρέμα που θα λατρέψει η κάθε γυναίκα, όχι μόνο για τα αποτελέσματα αλλά για το συνδυασμό, απαλότητας, αποτελεσματικότητας και εντυπωσιακής μυρωδιάς, είναι η κρέμας αντιμετώπισης των ραγάδων και της κυτταρίτιδας (Cellulite cream). Eίναι ένας πλούσιος συνδυασμός σε φλαβονοειδή από το σκόρδο, τους κόκκους καφέ, το rose hip και το πρασινο τσάι που βελτιώνει την τοπική μικροκυκλοφορία και κατακράτηση και λόγω της υπεροχής τους σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδη ουσίες αντιμετωπίζει την φλεγμονή και τις ελεύθερες ρίζες. Αν και ο μηχανισμός δράσης τους δεν είναι ξεκάθαρος ακόμη ,οι κόκκοι καφέ και το πιπέρι τσίλι προλαβαίνουν την αύξηση του μεγέθους των λιποκυττάρων. Την ίδια ώρα, άτομα με έντονα περιστατικά με κιρσούς έχουν αναφέρει σημαντική ανακούφιση από τον πόνο.

Τέλος , το λαδάκι μας το οποίο χρησιμοποιείται για μαλλιά και μούσια σε άντρες και γυναίκες. Λαδάκι βασισμένο σε βότανα πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά μερικά εκ των οποίων ο κέδρος, το πράσινο τσάι και το σκόρδο τα οποία ενισχύουν την τρίχα, ενυδατώνουν και προλαβαίνουν την τριχόπτωση. Έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει το φριζάρισμα και δίνει μια ιδιαίτερη φρεσκάδα, λάμψη και ανανέωση στην τρίχα ενώ λόγω της αντιφλεγμονώδη δράσης του και της έντονης ενυδάτωσης που παρέχει, αντιμετωπίζει πληγές, κοκκινίλες και έκζεμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Τα αποτελέσματα που περιμένει να δει ο πελάτης σας, πότε μπορούν να γίνουν εμφανές?

Ως επαγγελματίες υγείας ακολουθούμε πάντα, πιστά τις επιστημονικές έρευνες και τα ευρήματα τους. Για παράδειγμα, σε έρευνα των Ngamdokmai et al., το 2018 για τη μείωση της κυτταρίτιδας από κομπρέσες ταϊλανδέζικων βοτάνων, φάνηκε ότι σε παρέμβαση 8 βδομάδων , τα αποτελέσματα του κάθε συμμετέχοντα διέφεραν ανά βδομάδα. Στην κυτταρίτιδα παρατηρείται κακή μικροκυκλοφορία, κατακράτηση υγρών ή οίδημα, υπερτροφία των λιποκυττάρων, οξειδωτικό στρες και κυρίως τοπική φλεγμονή. Όλα αυτά , επηρεάζονται και από τον τρόπο ζωής και το γενετικό υλικό του κάθε ατόμου που θα καθορίσουν και το χρόνο και βαθμό αντιμετώπισης της πάθησης.
Υπήρξαν περιστατικά παιδιών που αντιμετώπισαν προβλήματα μυκήτων και βακτηριακών λοιμώξεων στην περιοχή της πάνας. Μερικές μαμάδες εντός δυο ημερών μας είχαν σχολιάσει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της κρέμας για γενική χρήση ενώ άλλα παιδάκια χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο να ανακουφιστούν από τα έντονα συμπτώματα. Εμείς για όλα μας τα προϊόντα, συστήνουμε πάντοτε σωστή χρήση και υπομονή.

Τι να περιμένουμε από την Cosmoherb? Υπάρχουν πλάνα για νέα προϊόντα?

Πιστεύουμε σε εμάς , πιστεύουμε στα προϊόντα μας, πιστεύουμε και στην αγάπη του κόσμου. Δημιουργήσαμε αυτό το Brand για να στεγάσουμε τις ιδέες μας και να προσφέρουμε στο κόσμο αυτό που χρειάζεται , τη θεραπεία της φύσης σε ένα παραδοσιακό μπουκαλάκι. Από την πρώτη κιόλας μέρα που πήραμε την σημαντική αυτή απόφαση, στο μυαλό μας κυρίευε το επόμενο βήμα. Έχουμε ήδη αρκετές ιδέες αλλά και μερικές «δουλεμένες» συνταγές ώστε να μπορέσουμε μελλοντικά να βοηθήσουμε περισσότερο κόσμο να θεραπεύσει και να αναζωογονήσει το σώμα του, αφού ως γνωστό, η φύση έχει πάντοτε τη λύση!https://www.instagram.com/cosmoherb_/