ΜΑΘΕ ΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ CHIC ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Beardeaux ή mpordo ή Μπορντό… Το πιο αρχοντικό χρώμα, που πάντα θα προκαλεί υψηλή αισθητική και θα μας μαγεύει. Είναι η διαχρονική επιλογή που πάντα επιστρέφει ανανεωμένη. Ένα χρώμα τόσο κλασσικό αλλά και τόσο μοντέρνο. Συνδυάζει στοιχεία baroque και μας ταξιδεύει σε δεκαετίες όπου ο ρομαντισμός και η κομψότητα κυριαρχούσαν σε ένα χώρο. Ταιριάζει με λευκό, σκούρο μπλε, μαύρο, πράσινο γκρίζο, χρυσό, μουσταρδί, blush, καφέ..και το αποτέλεσμα απλά μας εντυπωσιάζει. Ζεστοί συνδυασμοί που το δέσιμο τους δίνει το πιο γουστόζικο αποτέλεσμα. Προκαλεί την εντύπωση αυστηρού στυλ αλλά κρύβει πίσω του ένα μοιραίο χαρακτήρα. Σαγηνευτικό που δελεάζει ακόμη και τους πιο μοντέρνους interior designers. Χρησιμοποιώντας το μπορντό, ανακαλύπτουν πόσο σαγηνευτικό χρώμα είναι και ότι η ζέστη αύρα που τους εμπνέει δίνει φαντασία στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου. Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα must colours στην παλέτα χρωμάτων και ξέρει πολύ καλά να διατηρεί την θέση του στον κόσμο της διακόσμησης. Ανανέωσε το σάλονι σου με ένα beardeaux velvet καναπέ συνδυασμένος με μαύρα κομψά έπιπλα τύπου baroque όπου θα δώσουν ένα classy στυλ, ενώ εάν συνδυάσεις μαξιλάρια σε μουστάρδι χρώμα και floral, τότε θα μετατρέψεις το χώρο σε πιο μοντέρνο. Αν πάλι προτιμάς να μείνεις σε πιο basic colours για το καναπέ ή πολυθρόνες όπως το γκρίζο ή λευκό ή καφέ, τότε δοκίμασε να βάψεις τον τοίχο σε μπορντό και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει. Μακρυά φωτιστικά τύπου chandelier με ζεστό φωτισμό δίνουν ένα ρομαντικό ύφος. Ενώ πουφ σε μπορντο είναι μια εξίσου στυλατη επιλογή. Όμορφα γυάλινα βάζα, ποτήρια για κεριά και συνθετικά λουλλούδια όπως ορτανσια θα ολοκληρώσουν μια τόσο φινετσάτη διακόσμηση. Όπως έχω τονίσει και σε προηγούμενα ποστ, τα pampas grass και τα dry flowers είναι το νέο statement που αγαπούν όλοι οι διακοσμητές. Βρείτε τα σε αυτό τον υπέροχο χρωματισμό και δημιουργήστε μια ρομαντική minimal ατμόσφαιρα. Οι velvet pumpkins μας έχουν γοητεύσει αυτό τον χειμώνα και λατρεύουμε να τις βλέπουμε στο χώρο μας. Συνδυασμένες με ψηλά λευκα κεριά σε ένα τραπέζι ή σε μια κονσόλα. Ένας warm and sweet συνδυασμός του μπορντο, είναι το χρυσό που μαζί δένουν τόσο πολύ και δίνουν μια αρχοντική εικόνα. Τοποθέτησε καθρέφτες με χρυσή κορνίζα, κηροπήγια, ή έπιπλα με χρυσές λεπτομέρειες. Εδώ κάνω στάση και σας προτείνω τα υπέροχα feathers floor lamps, μια μοντέρνα εκδοχή φωτιστικού που εντυπωσιάζει και σε συνδυασμό με μπορντο καναπέ θα κλέψει την παράσταση. Εγώ θα επέλεγα σε blush ή ροδακινί και αυτή η αντίθεση θα μου έδινε ένα ποιο μοντέρνο στοιχείο. Floral wall paper με μαύρες πινελιές είναι μια επιλογή που θα συζητηθεί.

4f363921552028cae1e6acda740488d5
54d2a8cf74ad3621c17c5b0b560be400

Επειδή όμως το μπορντό είναι τόσο ιδιαίτερο χρώμα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από ένα υπνοδωμάτιο. Όμορφα βελούδινα κρεβάτια, θα φωτίσουν τον χώρο και θα δημιουργήσουν αίσθηση πολυτελείας. Ανανέωσε το υπνοδωμάτιο σου με μαξιλάρια και σκέπασμα σε beardeaux ή ρίξε κουβερλι σε αυτό το χρώμα πανω σε ένα πουφ ή μια καρέκλα που βρίσκεται εκεί. Φρόντισε οι κουρτίνες να είναι σε λευκό χρώμα, έτσι ώστε να διατηρήσεις μια μοντέρνα και φρέσκια γραμμή.

Deco tips #

Στα γιορτινά τραπέζια χρησιμοποίησε σερβίτσια σε μπορντο χρώμα συνδυασμένα με χρυσα μαχαιροπίρουνα και ενθουσιασε τους καλεσμένους σου. (Σύντομα άρθρο στο Beautymagic. Gr)