Ιδέες πως να οργανώσεις την κουζίνα σου

Μια οργανωμένη και καθαρή κουζίνα αποτελεί τον καθρέφτη της νοικοκυράς . Η κουζίνα είναι ένας προσωπικός χώρος που περνάμε ίσως τον περισσότερο χρόνο όταν βρισκόμαστε στο σπίτι . Μια οργανωμένη κουζίνα πάντα δίνει την ώθηση αλλά και την έμπνευση για γαστρονομικές δημιουργίες. Η οργάνωση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον σχεδιασμό της ,έτσι ώστε να υπάρξει διευκόλυνση .

Ως μαμα και εγώ θέλω στην κουζίνα μου να γνωρίζω που βρίσκεται το κάθε τι αλλά ταυτόχρονα να αισθάνομαι ότι υπάρχει λειτουργικότητα και καθαριότητα στον χώρο. Τις περισσότερες φορές όσο και αν θέλω να επικρατεί μια τάξη , τα μικρά βρίσκουν τον τρόπο να μου την χαλάνε. Τι εννοώ ; Τα ντουλάπια με τα cookies και τα ζαχαρωτά έχουν τις συχνότερες επισκέψεις από αυτά  και επομένως τίποτα δεν μένει το ίδιο.

Το σημερινό ποστ είναι πολύ βοηθητικό για όλους μας . Αφού μέσα από απλές και εύκολες ιδέες θα οργανώσουμε την κουζίνα μας και θα διευκολύνουμε την καθημερινότητα μας.

Καταρχάς το πιο δύσκολο είναι πως θα οργανώσεις τα τρόφιμα  στα ντουλάπια . Ένα μεγάλο ντουλάπι με πολλά ράφια  είναι η λύση .  Αφού μπορείς να τοποθετήσεις γυάλινα δοχεία σε διαφορετικά μεγέθη και να γεμίσεις  το κάθε ένα . Φρόντισε να ταξινομήσεις τα τρόφιμα σε κάθε ράφι .Τα μικρά βαζάκια θα σου προτείνω να τα βάλεις όλα σε ένα μεγάλο μεταλλικό καλάθι , έτσι ώστε να μην είναι σκορπισμένα .Αν είσαι της λεπτομέρειας τότε ονόμασε το κάθε δοχείο ή βαζάκι με το προϊόν .

Υπάρχουν όμως και λαχανικά ή φρούτα που δεν χρειάζονται ψυγείο . Τότε τα ψάθινα ή ξύλινα ή μεταλλικά καλάθια είναι απαραίτητα  για την τέλια οργάνωση τους μέσα στην ντουλάπα .

Αν όμως θέλεις να πρωτοτυπήσεις και να ακολουθήσεις την ιταλική νοοτροπία ,τότε εφάρμοσε ράφια σε ένα τοίχο και βάλε τα γυάλινα δοχεία . Αυτό μπορεί να γίνει και σε μια εσωτερική αποθήκη (μέρος της κουζίνας )

Σε προηγούμενα μου άρθρα στην ενότητα decoration έχω γράψει για το πόσο χρήσιμες είναι κεντρικές νησίδες ή τα μεγαλεία ντουλάπια τύπου ερμάρια στην κουζίνα . Αφού μπορείς να τοποθετήσεις όλα τα μαγειρικά σκεύη και σερβίτσια . Εάν όμως δεν  υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά υπάρχει κάπου στην κουζίνα ένας χώρος για να τοποθετήσεις μια γυάλινη βιτρίνα  ή μια κονσόλα τότε ταυτόχρονα θα αλλάξεις και την διακόσμηση του χώρου σου . Στην γυάλινη βιτρίνα βάλε τα πιο «καλά» σερβίτσια, τα ποτήρια κρασιού  αυτά που συνήθως τα χρησιμοποιείς για τους καλεσμένους σου . Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανοίγεις συνεχώς την βιτρίνα . Ενώ τα σερβίτσια και ποτήρια που χρησιμοποιούνται καθημερινώς μπορείς να τα βάλεις σε ένα ξεχωριστό ντουλάπι .

Σε μια κονσόλα ή γενικότερα σε ένα μεγάλο και φαρδύ ντουλάπι τοποθέτησε τα μαγειρικά σκεύη . Προτίμησε στο βάθος να βάλεις αυτά που έχουν λιγότερη χρήση και προς τα έξω την συχνότερη .Με την σωστή ταξινόμηση αναλόγως μεγέθους θα κερδίσεις χώρο .

234B4727-610D-4901-96FA-F30BB66CF41C
D3C199B6-283D-4371-AC93-FCD9746E0E4C

Τα μαχαιροπήρουνα και οι πετσέτες χρειάζονται ένα δικό τους χώρο. Όμορφα διπλωμένες στον ίδιο τόνο χρώματος θα αλλάξουν όψη για το συγκεκριμένο συρτάρι .

Τώρα για τις ηλεκτρικές συσκευές πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει ένα ντουλάπι για να φυλάγονται όλες εκεί αλλά και να χρησιμοποιούνται χωρίς να γίνεται μετακίνηση . Εάν δεν υπάρχει βρες μια γωνία και βάλε μια μεταλλική   Κατασκευή με ράφια όπου θα μπορείς να τις έχεις μαζεμένες . Τουλάχιστον αυτές που χρησιμοποιείς πιο συχνά .

Εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι καθαρές επιφάνειες στην κουζίνα μου και επιλέγω να τις διακοσμώ δίνοντας έτσι μια πιο όμορφη αισθητική στον χώρο μου. Συστήνω Φρέσκα λουλούδια αλλά δίσκο με κεριά και αρωματικά .