ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Τσιπούρες γεμιστές αρωματικές και πεντανόστιμες!Αυτή είναι η συνταγή του καταπληκτικου Chef Γιώργου Τσούλη που με έχει ενθουσιάσει και σας την παρουσιάζω εδώ στο HappyFacesblog. Μια πολύ εύκολη και εύγευστη συνταγή.

#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και δεντρολίβανο.

ΥΛΙΚΑ

2 τσιπούρες, 400-500 γρ. κάθε μία πλυμένες και καθαρισμένες

2 κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες

1 λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες

25 γρ. κάπαρη

25 γρ. ελιές, πράσινες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

25 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη

25 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προσθέτουμε σε ένα μπολ την κάπαρη, τις ελιές, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ την κάπαρη, τις ελιές, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
2 Παράλληλα, στρώνουμε στην επιφάνεια ενός ορθογώνιου ταψιού φούρνου μία λαδόκολλα και απλώνουμε από πάνω τα κολοκύθια, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
3 Κατόπιν, λαδώνουμε τις τσιπούρες, τις αλατοπιπερώνουμε, γεμίζουμε τις κοιλιές τους με το μείγμα, που αφήσαμε στην άκρη και τις τοποθετούμε στο ταψί, πάνω από τα λαχανικά.
4 Στη συνέχεια, τοποθετούμε από μία ροδέλα λεμονιού πάνω από τη γέμιση της τσιπούρας, ενώ με τις υπόλοιπες ροδέλες καλύπτουμε τα λαχανικά.
5 Τέλος, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
6Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις τσιπούρες ζεστές συνοδεύοντας με τα λαχανικά.

Στην προσωπική σελίδα του chef https://www.giorgostsoulis.com/ θα βρεις την σημερινή συνταγή αλλά και άλλες που δεν θα ξέρεις τι να πρώτο φτιάξεις!!!!

Ξέρεις όμως με τι κρασί να συνοδεύσεις το πιάτο? Ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει ένα κρασί από ποικιλία Μαλαγουζια.
Η ποικιλία Μαλαγουζιά δίνει κρασιά υψηλόβαθμα, μέτριας οξύτητας, αρωματικά. Υπάρχει και η παραλλαγή ψιλόρραγη Μαλαγουζιά, η οποία δίνει πιο αρωματικό κρασί.

Ένα από τα αγαπημένα μου οινοποιεία στην Κύπρο είναι το Οίνου Γη- Κτήμα Βασιλειάδη στο Ομοδος και αξίζει να το επισκεφτείτε. Το οινοποιείο για αυτό το πεντανοστιμο πιάτο μας έχει δύο προτάσεις

Ξηρό και αρωματικό κρασί,  το ξυνιστέρι «Πέντε Λιθάρια» 2019. Είναι ένα κρασί με χρυσοπράσινες ανταύγειες, που αναδύει κομψά αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών, με απαλές νότες λευκών λουλουδιών.
Διατηρεί λεπτή ισορροπία στο στόμα ανάμεσα στο δυναμικό του σώμα και τη βελούδινη υφή του, με μακριά και έντονη επίγευση.
Σερβιρισμένο στους 9˚C και αναζητεί φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες.

Η δεύτερη επιλογή είναι το “Playia White Dry” .
Η λευκή «Πλαγιά» είναι ένα ιδιαίτερο χαρμάνι που έχει ως βάση τις ποικιλίες Ξυνιστέρι, Μαλάγα και Ασσύρτικο. Έχει λαμπερό και καθαρό χρυσοκίτρινο χρώμα με ελαφρώς πράσινες αποχρώσεις. Παρουσιάζει περίπλοκο και έντονο μπουκέτο, το οποίο χαρακτηρίζεται από αρώματα και γεύσεις λευκών λουλουδιών, ξύσμα λεμονιού και γλυκιά ευωδιά εξωτικών φρούτων.Έχει ευχάριστη και ισορροπημένη γεύση με βελούδινη υφή, ενώ η επίγευσή του παραμένει μακρά και δίνει γλυκιά αίσθηση ακόμη κι όταν το κρασί ξεφύγει του ουρανίσκου.Συνοδεύει αρμονικά θαλασσινούς μεζέδες και πιάτα με αρωματικά βότανα, αλλά στέκεται επάξια και μόνο του χωρίς κανένα δισταγμό. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ºC εντός δύο χρόνων.

Μπορείτε να βρείτε την συλλογή του οινοποιείου στο https://www.oenouyi.wine/shop/

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Chef Γιώργο Τσουλη όσο και το οινοποιείο Oenou Yi-Ktima Vassiliades για τις προτάσεις του.

Καλή σας όρεξη και απολαύστε το υπέροχο πιάτο με ένα από τα πιο εκλεκτά Κυπριακά κρασιά.