ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΓΥΡΟ

Ένα πρωτότυπο σουφλέ με χοιρινό γύρο, πίτες για σουβλάκι και λαχανικά, που θα λατρέψετε!Αυτή είναι πρόταση από τον αγαπημένο Chef ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΛΗ. Ελληνική νόστιμη συνταγή έτσι όπως μας την παρουσιάζει στην προσωπική του σελίδα www.giorgostsoulis.com

#tsoulotip: Τηγανίζουμε τις πίτες, ώστε να μην πανιάσουν κατά το ψήσιμο

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

6 πίτες για σουβλάκι

6 αυγά, medium

2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες

¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ρίγανη, ξερή

1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

500 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

250 ml γάλα, πλήρες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1 Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το χοιρινό λαιμό, λίγο ελαιόλαδο, την ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να μαριναριστεί το κρέας.

2 Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τις πίτες σε δόσεις για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε στην άκρη.

3 Κατόπιν, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

4 Μόλις είναι έτοιμος, μεταφέρουμε το γύρο σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τον αφήνουμε στην άκρη.

5 Έπειτα, σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

6 Ύστερα, στρώνουμε ομοιόμορφα τις 3 πίτες σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20 εκ. καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του.

7 Αμέσως μετά, απλώνουμε πάνω από τις πίτες με τη μισή ποσότητα γύρου, τη μισή ποσότητα κρεμμυδιού, πιπεριάς & ντομάτας, πασπαλίζουμε με τα 100 γρ. φέτας και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 3 πίτες. Από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα γύρου, κρεμμυδιού, πιπεριάς & ντομάτας και πασπαλίζουμε με άλλα 100 γρ. φέτας.

8 Τέλος, περιχύνουμε το σουφλέ με το μείγμα της κρέμας, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

9 Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σουφλέ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε