8 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σαν μαμά που είμαι και εγώ, ψάχνω συνεχώς τρόπους πως τα παιδιά να αγαπήσουν την σωστή διατροφή και να καταλάβουν ότι κάποιες λιχουδιές είναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό και την υγεία μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην νιώσουν ότι είναι απαγορευτικό από το οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό αμεσως τα κάνει πιο συνειδητά απέναντι στον εαυτό τους. Γιατί κάπου εδώ θα ξεκινήσει η αναζήτηση γιατί? Ποιο είναι το σωστό?
Τα παιδιά  για να ξεχωρίσουν ποιες διαστροφές είναι οι σωστές και ποιες είναι λάθος, θα πρέπει να δουν την μαμά και τον μπαμπά να έχουν σωστές διατροφικές συνήθειές.Και κάπου εδώ ξεκινά ο δικός μας ρόλος. Πως να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα, χωρίς να αισθανθούν ότι είναι υποχρεωτικό.
Αφου η σωστή διατροφή μπει στην ζωή τους, τότε  βρίσκουμε τρόπους πως να αγαπήσουν τις διατροφικές συνήθειές και να  τις αναζητούν.
1. Καθαρίζουμε παρέα τα φρούτα και φτιάχνουμε διαφορά χρωματιστά σχέδια στο πιάτο.
2.Το παιχνίδι της φαντασίας. Τους κλείνουμε τα ματάκια έτσι ώστε να βρουν το φρούτο που τρώνε.
3.Φτιαχουμε χυμούς παρέα και γεμίζουμε τα βαζάκια. Σε κάθε βαζάκι βάζουμε αυτοκόλλητο με το είδος του χυμού. Γιατί σίγουρα θα υπάρχει και ένα με διάφορα φρούτα.
4. Δίνουμε στο παιδάκι την πρωτοβουλία για την δικιά του συνταγή. Τι λαχανικά θα έβαζε στη σαλάτα? Εμείς απλά εκτελούμε οδηγίες
5.Στο ψυγείο ετοιμάζουμε ένα platter με λαχανικά και φρούτα και οι μικροί οικοδεσπότες υποδέχονται τους φίλους τους για παιχνίδι Συνδυάζουμε με τυράκι και γιαουρτάκι.
6. Τον χειμώνα φτιάχνουμε παρέα χόρτο σούπα, κολοκυθοσουπα.
7.Γνωριζουμε τα όσπρια μέσα απο το παιχνίδι. Ποιος φτιάχνει τα πιο ωραία όσπρια?Σε 2 κασαρολακια ετοιμάζουμε το φαγητό και το παιδάκι δοκιμάζει και βγάζει νικητή.
8.Φτιαχουμε τοστ για το σχολείο με ψωμάκι, τυράκι και βάζουμε λαχανικά.
Σίγουρα μετά από τις πιο πάνω  8 ιδέες, τα παιδάκια μας θα αγαπήσουν τη σωστή διατροφή. Θα τους γίνει βίωμα και ανάγκη.