CHEESECAKE ΜΑΝΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΛΗ

Το σημερινό post είναι πειρασμός!!! Ο καταξιωμένος Chef Γιώργος Τσούλης καθημερινά Δευτέρα–Παρασκευή στις 13:00 από την τηλεόραση του ALPHA Ελλάδας στην εκπομπή ΜΗ ΜΑΣΑΣ, μοιράζεται μαζί μας νόστιμες και ευκολες συνταγές!!!Μέσα στην προσωπική του σελίδα https://www.giorgostsoulis.com/ θα βρείτε συνταγές για νόστιμα φαγητά και ακαταμάχητα γλυκά αλλά και διατροφικές συμβουλές. Αυτό που ξεχώρισα αυτή την εβδομάδα είναι ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό!!! Μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή όπως την έχω βρει στην προσωπική σελίδα του αγαπημένου Chef.

Εξωτικό cheesecake με μάνγκο και φράουλες, που θα σας τρελάνει!

#tsoulotip: 1. Αν δε λιώσουν οι ζελατίνες, τις μεταφέρουμε εκ νέου στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 2-3 δευτερόλεπτα. 2. Προσέχουμε όταν περιχύνουμε το cheesecake με το ζελέ μάνγκο, ώστε το ζελέ να πάει παντού και όχι μόνο σε ένα σημείο, γιατί ενδέχεται να δημιουργηθεί τρύπα στην κρέμα.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

300 γρ. μπισκότα τύπου digestive

160 γρ. βούτυρο, λιωμένο

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Για την κρέμα:

300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

230 γρ. τυρί κρέμα

230 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης

10 γρ. ζελατίνη

4 κ.σ. νερό

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

4 φράουλες, κομμένες σε χοντρές, κάθετες φέτες

 

Για το ζελέ μάνγκο:

150 ml νερό

130 γρ. μάνγκο

8 γρ. ζελατίνη

 

Για το σερβίρισμα:

Σαντιγί

Μάνγκο, χοντροκομμένο

Φράουλες χοντροκομμένες

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Για τη βάση: Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό ή στο multi τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε. Μόλις θρυμματιστούν, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
2 Έπειτα, σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ., τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάτο και άλλα 2 φύλλα πλάτους 7 εκ. σε σχήμα σταυρού, έτσι ώστε να προεξέχουν (τα φύλλα αυτά θα μας βοηθήσουν στο ξεφορμάρισμα του γλυκού). Αδειάζουμε το μείγμα για τη βάση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πιέζοντας το ελαφρώς με ένα κουτάλι, ώστε να μορφοποιήσουμε τη βάση.
3 Μόλις είναι έτοιμη η βάση, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
4 Για την κρέμα: Προσθέτουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με 4 κ.σ. νερό και τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 4-5 δευτερόλεπτα.
5 Αμέσως μετά, αποσύρουμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι ζελατίνες και το αφήνουμε στην άκρη.
6 Κατόπιν, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Όταν αφρατέψει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να αποκτήσει μία λεία υφή.
7 Ύστερα, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζελατίνη, τα κομμάτια μάνγκο, τα κομμάτια φράουλας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
8 Αφού ομογενοποιηθούν, αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση και το μεταφέρουμε το ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
9 Για το ζελέ μάνγκο: Προσθέτουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με 4 κ.σ. από το νερό και τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 4-5 δευτερόλεπτα.
10 Στη συνέχεια, αποσύρουμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι ζελατίνες και το αφήνουμε στην άκρη. Κατόπιν, προσθέτουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό το μάνγκο με το υπόλοιπο νερό και πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μάνγκο.
11 Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα μαζί με τη ζελατίνη σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κι έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα του ζελέ πάνω από το cheesecake και το μεταφέρουμε στο ψυγείο εκ νέου για ακόμα 5-6 ώρες.
12 Όταν σφίξει και το ζελέ, ξεφορμάρουμε το cheesecake κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαντιγί, κομμάτια μάνγκο και φράουλας.