MENU ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΑΜΟΥ

Έχετε επέτειο γάμου και οι συνθήκες το μόνο που σας επιτρέπουν είναι να μείνετε στο σπίτι!!! Αποφασίσατε ότι θα ετοιμάσετε ένα ρομαντικό δείπνο αλλά σκέφτεστε τι φαγητό να φτιάξετε !!! Σας έχω ένα menu που μπορείτε να ακολουθήσετε!!!

Σαλάτα με ρόκα, αβοκάντο, ντοματινια, πιπεριές κόκκινες(ψημένες στη σχάρα για 5 λεπτά) , τυρί μοτσαρελλα, κομπόστα ανανά . Για ντρεσινγκ ανακατέψτε σε ένα μπολ μια κουταλιά μελι, λίγο ελαιόλαδο, βακσαμικο και βάλτε το στη σαλάτα

Ταλιατελες με γαριδες

Υλικα

1 πακέτο Ταλιατελες

500 gr γαρίδες μεγάλες φρέσκες καθαρισμένες

1κουτι φρέσκα κρέμα

Μπρόκολο

1 κρεμμυδι

Βουτυρο

Αλάτι

Λίγη παρμεζανα

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Αρχικα σε μια κατσαρόλα με ζεστό αλατισμένο νερό βράζετε τις Ταλιατελες αλ τεντε. Τις στραγγίζετε όταν είναι έτοιμες. Έπειτα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες για 2 λεπτά μέχρι σχεδόν να ψηθούν. Τις αφαιρείται από το τηγάνι και βάζετε μέσα το μπρόκολο και το κρεμμύδι αφού τα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια και λωρίδες αντίστοιχα. Πρόσθετε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν . Βάζετε τις γαρίδες στο τηγάνι και ρίχνετε μέσα την φρέσκα κρέμα και 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά. Αφήστε να σιγοβρασουν σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά και προσθέστε τις Ταλιατελες. Βάλτε λίγη παρμεζανα και ανακατέψτε για 1 λεπτο. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο!!! Ένα όμορφο γεύμα που θα απολαύσετε με ένα προσεγμένο κρασι.. Επιλέξτε κρασί με υψηλή οξύτητα και ένταση που θα φρεσκάρει τον ουρανίσκο, λόγω της λιπαρότητας του πιάτου!! Ένα λευκό κρασί Sauvignon Blanc από ψυχρά κλίματα θα ταιριάζει άψογα με το πιάτο!!!