ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙ ΥΨΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Μπορεί ακόμη να μην είναι εποχή για τζάκι αλλά σίγουρα όταν έχετε ένα τέτοιο τζάκι στο σπίτι, θα αράξετε στο καναπέ και δεν θα θέλετε να βγείτε εκτός. Το τζάκι προσφέρει αισθητική και άποψη. Εκτός από τα να ζεσταίνει το χώρο μας, δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα, και μας χαλαρώνει από το καθημερινό τρέξιμο.
Η επιλογή πρέπει να γίνει με την καθοδήγηση των ειδικών, έτσι ώστε να υπάρχει ασφάλεια, και σωστή θερμοκρασία στο χώρο. Παραδοσιακό με πυροτουβλο ή ενεργειακό, είναι οι πιο συνήθεις επιλογές. Τώρα το design είναι ίσως δύσκολη απόφαση,διότι δεν μπορεί και τόσο εύκολα να διορθωθεί. Αρχικά πρέπει να βρείτε που θα τοποθετηθεί. Συνήθως το σαλόνι είναι η πρώτη επιλογή, χωρίς αυτό να θεωρείται κανόνας. Αντιθέτως ένα τζάκι κοντά στο χώρο της τραπεζαρίας ή στη κουζίνα ίσως να δημιουργεί την αίσθηση της πολυτελείας και να γοητεύει με το άναμμα του. Ένα ενεργειακό τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα κεντρικό σημείο και να επενδυθεί με πέτρα τετράγωνη ή ορθογώνια όπου θα δημιουργήσει ακόμη πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Έαν  πάλι επιθυμείτε να δώσετε ένα πολυτελές στίγμα, τότε επιλέξτε το μάρμαρο ή γρανίτη. Για πιο μοντέρνα εκδοχή προτείνω μακροστενες εστίες που τοποθετούνται πιο ψηλά και παράλληλα με το πάτωμα. Οι γυψοσανιδες είναι ακόμη μια ιδιαίτερη επιλογή και προσφέρουν υψηλή αισθητική. Επίσης η πυραντοχη γυψοσανίδα, είναι ανθεκτική και ασφαλής για τις υψηλές θερμοκρασίες.

b4f596a5ca2e32c6b13459859d9c14a3
cc8e77a5c4b2ef5fcd4198e0e61ebd06

Εκτός από τα επιτοίχια τζάκια, μπορείς αν υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερου χώρου, να τοποθετηθεί ένα τζάκι σε κεντρικό σημείο χωρίς να ακουμπάει σε τοίχο.

# Decortips : Προτιμήστε αποχρώσεις του γκρίζου από ανοικτό έως σκούρο τόνο. Ενώ το μαύρο μάρμαρο ή μαύρος γρανίτη είναι η απόλυτη επιλογή για σπίτια με μοντέρνα και minimal style.

Εάν θα επιλέξετε πέτρα για την επένδυση, τότε επιλεξτε ένα χρώμα και συνδυάστε δύο τόνους, έτσι ώστε να αποφύγετε την μονοτονία.

Βρείτε το ιδανικό τζάκι για το δικό σας σπίτι και σίγουρα θα απολαύσετε τα κρύα βράδια στο καναπέ δίπλα από το τζάκι.