ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά. Η συγκεκριμένη μηλόπιτα όμως είναι τόσο διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη!!! Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές, μέχρι να βρω αυτή που θα με κερδίσει!!! Και επειδή η δικιά μου αγαπημένη μηλόπιτα βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακρυά, εκεί στο αγαπημένο μου ζαχαροπλαστειο σε ένα στενό της Αθήνας, δοκίμασα την πιο κάτω συνταγή και έχω ενθουσιαστεί!!!
Μηλόπιτα κέικ από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη και απίστευτα αρωματική συνταγή για μηλόπιτα κέικ με με αφράτη ζύμη και γλυκά μήλα!

Υλικα
4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλα
5 μήλα κόκκινα ή πράσινα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τα αυγά στο σταθερό μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα ανάδευσης. Το μείγμα πρέπει να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν ομογενοποιηθεί και αφρατέψει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκατοστών, την οποία έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει καλά. Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα στον πάγκο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα και να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί.
Κόβουμε στη συνέχεια τα μήλα σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες μήλου πάνω στο μείγμα περιμετρικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και να τοποθετήσουμε τις φέτες σε στήλες. Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Ακουμπάμε την φόρμα σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τη μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Πηγή : MamaPeinao.gr