ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το πιάτο της ημέρας είναι πολύ εύγευστο, δεν θα έλεγα ελαφρύ αλλά είναι τόσο νόστιμο που αξίζει τον κόπο να το φτιάξεις και να το απολαύσεις. Μια συνταγή που έχω δοκιμάσει αρκετές φορές με αρκετές παραλλαγές και έχω καταλήξει ότι αυτή είναι η καταπληκτική. Κανελόνια με σπανάκι και φέτα είναι το πιάτο της ημέρας. Ενώ θα τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα από αβοκάντο και θα πιούμε ένα κρασί πρόταση από ένα οινοποιείο της Κύπρου. Ένα menu που απλά θα αγαπήσετε!!!
Υλικα για κανελλόνια (4-6 άτομα )
1 πακέτο κανελλόνια
1000 γρ. σπανάκι ή 6 δέσμες
600 γρ. Ελληνική Φέτα
800 γρ  mix τυρί τριμμένο
2 κουτιά φρέσκα κρέμα γάλακτος (200ml η κάθε μία)
2 ψηλό κομμένα κρεμμύδια
Πιπέρι
10-15 ψηλό κομμένα ντοματινια
Βουτυρο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι . Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σε  κατσαρόλα  μια κουταλιά βούτυρο ή 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν  ρίχνουμε το σπανάκι και τα ντοματινια για 2 έως 3 λεπτά. Βάζουμε λίγο πιπέρι μαύρο και μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Έπειτα τα ρίχνουμε πίσω στη κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κουτί κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε την φέτα και 400γρ τυρί και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να δέσει για 2 λεπτά.
Γεμίζουμε και τυλίγουμε  τα κανελλόνια  και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικο ταψί. Ρίχνουμε πάνω τους το δεύτερο κουτί φρέσκας κρέμας γάλακτος και τα 400γρ τυρί. Προθερμαινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Υλικα για τη χρωματιστή σαλάτα
2 ματσάκια ρόκα
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
Αβοκάντο (2-3)
1 μεγάλο μάνγκο
ντοματινια
Ελαιόλαδο
Βαλσαμικο
150 γρ ελληνική φέτα
Πλένουμε πολύ καλά τα υλικά μας και κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και το αβοκάντο ενώ τα ντοματινια τα μοιράζουμε από την μέση. Το μάνγκο το κόβουμε σε κύβους. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα υλικά και προσθέτουμε Βαλσαμικοκαι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε την σαλάτα.
Ένα νόστιμο φαγητό που μπορείτε να το συνδυάσετε με  αρωματικό ροζέ ξηρό κρασί. Μια πρόταση από τον οινοποιο Γιάννη Κυριακίδη από το Vouni Panayia Winery.Μας προτείνει από την συλλογή του οινοποιείου το Πάμπελα που αν και είναι ξηρό λόγω των έντονων αρωμάτων από  κόκκινα φρούτα όπως κεράσι και φράουλα,  δίνει ισορροπία στις γεύσεις και ειδικότερα με την  αλμύρα της φέτας και αφήνει ένα δροσερό και ζωηρό τελείωμα.
Ένα εύκολο menu, που θα σας ενθουσιάσει και θα το επαναλάβετε αρκετές φορές. Ένα πάντρεμα γεύσεων και χρωμάτων που θα αγαπήσετε. Καλη σας όρεξη και στην υγειά σας με ένα ξεχωριστό κρασί.