ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, αποφάσισα να γράψω αυτό το ποστ!!!! Οταν τις είδα με μιας σκέφτηκα ότι ένα εξοχικό σπίτι μικρών τετραγωνικών μπορεί να μετατραπεί εξωτερικά σε ένα επίγειο παράδεισο. Τα αγαπημένα πέτρινα σπιτάκια που συναντούμε σε αρκετά χωριά ή ακόμα και το παραδοσιακό σπίτι της γιαγιάς μπορούν να αποκτήσουν στυλ. Διατηρώντας τα παραδοσιακά στοιχεία όπως η πέτρα, οι μεγάλες καμαρες, η κληματαριά στην αυλή, οι πρασινάδες, το open plan style στο εσωτερικό όπου οι χώροι είναι ενιαίοι, οι ξύλινες εξωτερικές πόρτες, η εσωτερική βεράντα σε κάποια, και προσαρμωζω μοντέρνα στοιχεία όπου θα δώσουν άλλη διάθεση και αέρα στο χώρο. Μικρές πισίνες τετράγωνες με αρχιτεκτονική άποψη είναι αυτό που θα ενώσει το παλιό με το νέο, το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Τοποθετήστε μεγάλα κακτοηδες φυτά και τροπικές πρασινάδες. Ενώ ξύλινα ψηλά φανάρια θα προσθέσουν στυλ. Τα πουφ και τα ξύλινα κρεβάτια (τύπου παραλίας) με λευκό χρώμα μαξιλάρια, θα συμπληρώσουν την διακοσμητική γραμμή και θα σας παραπέμψουν στο μυκονιάτικο στύλοι χτιστοι καναπέδες σε λευκό χρώμα ταιριάζουν απόλυτα και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς. Διακοσμήστε με πολλά μαξιλάρια και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

c413fccbe9b5626ed0145fed22710515
b61e5b120790ab0954b25b7d0416a1b6

Εάν πάλι σας αρέσει η πιο ethnic ατμόσφαιρα, τότε μεγάλες μαξιλάρες σε μουστάρδι και μπλε χρώμα μπορούν να αντικαταστησουν τα εξωτερικά έπιπλα. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε τραπεζάκια (δίσκο) σε ασημί χρώμα και διακοσμήστε με πολλά κεριά σε χρωματιστά ποτήρια. Αγαπω την ζωή στην πόλη, αλλά λατρεύω την ιδέα να χαλαρώνω τα καλοκαιρινα βραδυα σε ένα τέτοιο παράδεισο!!!
Σε επόμενο post θα αναφερθώ για την εσωτερική διακόσμηση και αρχιτεκτονική για τα μικρά παραδοσιακά σπιτάκια που σε πλημμυρίζουν με πολλά συναισθήματα!!!