Η ΤΖΟΑΝΝΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

Το HappyFacesblog Blog φιλοξενεί μια πολλά  υποσχόμενη προσωπικότητα. Έναν άνθρωπο που αγαπά και σέβεται την τέχνη. Η Τζοάννα Σαββίδη αν και νεαρή σε ηλικία, κράτα μέσα τις όλες τις παραδόσεις και υποστηρίζει άψογα την τέχνη που υπηρετεί. Μια συνεύρεση των συναισθημάτων της με την σωστή αισθητική και καλαισθησία. Η Τζοάννα δημιουργεί μοναδικά κομμάτια όπως κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια και κάθε της δημιουργία γίνεται με αγάπη και γούστο.

Η Τζοάννα γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε χειροποίητο κόσμημα εχει συναισθηματική αξία και δεν φτιάχνει απλά ένα κόσμημα. Αγαπά την μόδα και συμβαδίζει με τα trends και τα θέλω της κάθε γυναίκας,χωρις όμως να παραμεριζει την συναισθηματική αξία και την δικιά της φιλοσοφία.

Συνάντησα την Τζοάννα στο σπίτι της και αμέσως ένιωσα ότι έχω απέναντι μου έναν άνθρωπο με θετική αύρα, ευγένεια, καλοσύνη και αρχές. Μια γυναίκα επαγγελματία που αγαπά αυτό που κάνει. Που θέλει να κάνει όλες εμάς να αγαπήσουμε τα χειροποίητα κοσμήματα.Αυτο που ξεχώρισα στην Τζοάννα είναι η απλότητα και η αγνότητα που την διακατεχει. Στοιχεία που άλλωστε αντικατοπτρίζονται στις δημιουργίες της.

Πίσω από κάθε ερχο τέχνης βρίσκεται ο δημιουργός του, ο άνθρωπος που καταθέτει την ψυχή του, το όραμα του και δίνει τον καλύτερο του εαυτό μέσα από τις δημιουργίες του.

Η Τζοάνα είναι μια νεαρή μαμά 2 παιδιών.Είναι μια εργαζόμενη γυναίκα που ξέρει να κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια και την εργασία. Εργάζεται ως Corporate Secretary σε ένα μεγάλο ελεγκτικό οίκο και της δόθηκε η ευκαιρία να εργάζεται από το σπίτι, σε χρόνο δικής της επιλογής . Της αρέσει πολύ η μαγειρική, με την οποία ήρθε πιο κοντά στο πρώτο lockdown. Ενώ αγαπά να δοκιμάζει παραλλαγές. Λατρεύει την γυμναστική και πάντα βρίσκει χρόνο να την εντάσσει στην καθημερινότητα της. Η Τζοάννα είναι λάτρης των ταξιδιών από όπου αντλεί έμπνευση από την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας.

Θεωρώ ότι η Τζοάννα είναι ένα υποσχόμενο πρόσωπο στον χώρο του χειροποίητου κοσμήματος γιατί διάθετει πάθος και αγάπη για τις δημιουργίες της.

PSX_20210603_125655
PSX_20210603_125208

Εγω προσωπικά θαυμάζω τους ανθρώπους που βρίσκουν χρόνο, που έχουν διάθεση, όνειρα και ιδέες. Μέσα από την πιο κάτω συνέντευξη θα διαπιστώσετε ότι η Τζοάννα είναι μια σωστή δημιουργος για το χειροποίητο κόσμημα

Πώς μπήκε στη ζωή σου το χειροποίητο κόσμημα?

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν βρισκόταν στην ζωή η γιαγιά μου, με άφηνε να παίζω με τα κοσμήματα της. Η αγαπημένη μου ενασχόληση δεν ήταν άλλη, από το να ανοίγω το κουτί των μπισκότων, το οποίο ήταν γεμάτο από μικρές πετρούλες μέχρι κοσμήματα της, που είχαν χαλάσει. Μαζί φτιάχναμε κάτι καινούργιο.

Θεωρείς ότι αποτελει μορφή τέχνης το χειροποίητο κόσμημα?

Βέβαια, γιατί κάθε νέα δημιουργία χρειάζεται έμπνευση και μεράκι. Ετσι το χειροποίητο κόσμημα δημιουργείται με πολλή αγάπη και έτσι αποτελεί την δικιά μου μορφή τέχνης.

Χρειάζεται καθαρό μυαλό και απαιτεί χρόνο η δημιουργία. Εσύ πως το πετυχαίνεις αυτό αφού είσαι και μια πολύ busy mama.?

Το πρωινό όταν απουσιάζουν όλοι από το σπίτι,αφοσίωνομαι σε αυτό που αγαπώ,να δημιουργώ και έτσι αισθάνομαι ότι δεν στερω χρόνο από την οικογένεια μου.

Το χειροποίητο κόσμημα μπορεί να είναι fashion?

Φυσικά. Ενα χειροποίητο κόσμημα αφομείωνει τις τάσεις της εποχής και ταυτόχρονα είναι “in fashion”. Επιπρόσθετα προσαρμόζεται στο προσωπικό γούστο του κάθε πελάτη και έτσι πίσω από κάθε κόσμημα μου κρύβεται το προσωπικό στοιχείο.

Ποια η σχέση σου με τους ημιπολύτιμους λίθους? Υπάρχει κάποια συναισθηματική σχέση?

Η σχέση αυτή αναπτύχθηκε κατά την παιδική μου ηλικία και αυτό το οφείλω στον παππού μου . Λόγω εργασίας του στο εξωτερικό, μας έφερνε

πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους  . Από εκεί και πέρα ξεκίνησα μια μελέτη για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους.

Από που αντλείς έμπνευση?

Αναμφίβολα παρακολουθώ τις τάσεις της κάθε εποχής,τις οποίες εφαρμόζω στις δημιουργίες μου. Ωστόσο έμπνευση αντλώ από την καθημερινότητα μου. Αυτή την περίοδο πέραν από την καλοκαιρινή πανδαισία χρωμάτων, όπου ακολουθούν και προτείνουν όλοι οι σχεδιαστές κοσμημάτων, με προσελκύουν ιδιαίτερα χρώματα και υφές από χειροποίητα αγγεία κληρονομιάς.

Ποια δημιουργία σου ξεχωρίζεις και γιατί?

Η πρώτη μου δημιουργία είναι αυτή που ξεχωρίζω. Ένα κλασσικό κολιέ με freshwater Pearls, το οποίο έχω δωρίσει στην κολλητή μου.

Σου έχουν προτείνει πελάτισσες να φτιάξεις με συγκεκριμένες πέτρες και χρώματα?

Φυσικά και μου αρέσει πάρα πολύ όταν θέλουν να προσθέσουν την δικιά τους πινελιά στις δημιουργίες μου. Άλλωστε παρά τις τάσεις της μόδας, ο κάθε ένας θα πρέπει να επιμένει στο δικό του γούστο, για να νιώθει άνετα με αυτό που φοράει. Ενώ μου αρέσει να προσαρμοζω υφές και χρώματα σύμφωνα με τα διάφορα γουστα, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τίποτα με μια κακή ποιότητα υλικών.

Ποια τα όνειρα σου, οι φιλοδοξίες σου?

Άμεσο όνειρο μου είναι η παρακολούθηση μαθημάτων χειροποίητου κοσμήματος με την τέχνη της αργυροχρυσοχοιας. Ειναι στιγμές που αισθάνομαι ότι περιορίζομαι από τα υλικά που υπάρχουν στην αγορά και ετσι δίνω μορφή και σχήμα στην φαντασία μου.

Κάπου εδώ θα σας πω και εγώ με την σειρά μου ότι στα φετινά μου γενέθλια ένα από τα δωράκια που πήρα ήταν δύο πανέμορφα χειροποίητα κολιέ από το https://www.instagram.com/_all_about_beads_/?hl=en φτιαγμένα με πολλή αγάπη από την Τζοάννα. Δίνοντας μου το δωράκι η καλή μου φίλη μου είπε ότι είναι χειροποίητο, ξεχωριστό και θα σου πάει. Τελικά είχε απόλυτο δίκαιο!!!!