ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Σας αρέσει να συνδυάζεται το γλυκό με αλμυρό? Αν ναι τότε αυτό το πιάτο θα είναι η επιλογή σας για το επόμενο σας γεύμα!!!

Θα χρειαστείτε(υλικά για 4-5 άτομα)
4 Φιλέτα κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
1 φλυτζανι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
8-10 πατάτες
Δενδρολίβανο
Βουτυρο
Μισό ποτήρι νερού Μέλι
6 πιπεριές Φλωρίνης
Φέτα Ελληνική
Λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το γιαούρτι, 4 κουταλιές σούπας μέλι, μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, και αφεινουμε το μείγμα σκεπασμένο για 10 λεπτά!!! Στη συνέχεια αλατοπιπερωνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τιγανι σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά..Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε πάνω το μείγμα και τα αλείφουμε και από τις δύο πλευρές. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Θέλουμε τα φιλέτα να έχουν μια ελαφριά κρούστα εξωτερικά!!!

Για συνοδευτικό επέλεξα πατάτες με μέλι και Δενδρολίβανο. Κόβετε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζετε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και Δενδρολίβανο απλά κ μόνο για να αρωματιστουν.. Ψήνεται στους 180 βαθμούς  για 25 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνετε μισό ποτήρι νερού μέλι και  ανακατεύετε. Αφήνετε να ψηθούν για ακόμη 15 λεπτά και οι πατάτες σας είναι έτοιμες και νόστιμες!!!

Συνδυάστε το πιάτο σας με πιπεριές Φλωρινης γεμιστές με φέτα Ελληνική και Λιαστές ντομάτες και ελαιόλαδο. Στο φούρνο ψήνετε σε  στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τσωταρετε 5 λεπτά τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και μετά στο φουρνο.

Αυτό το νόστιμο πιάτο θα σας παρασύρει σε γλυκό αλμυρές γεύσεις που  στο τέλος θα αφήσουν μια νόστιμη αίσθηση!!! Συνδυάστε με ένα ποτήρι ερυθρό κρασί και επιλέξτε ένα κρασί με μέτριο προς ελαφρύ σώμα, με μέτριο επίπεδο τανινών και αρκετή οξύτητα. Ένα Pinot Noir, ένα Beaujolais ή ένα φρέσκο Αγιωργίτικο θα ήταν καλές επιλογές. Kαι αν θέλετε να πειραματιστείτε ακόμα περισσότερο, επιλέξτε ένα μπισκοτένιο αφρώδες κρασί φτιαγμένο με την παραδοσιακή μέθοδο.

Καλή σας όρεξη!!!