ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ

Βάλτε ποδιά και μπείτε στην κουζίνα μαζί με τους μικρούς μας φίλους και φτιάξτε τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιατικα μπισκότα. Θα τα λατρέψουν!!! Δημιουργήστε μια όμορφη ατμόσφαιρα και γίνεται μαζί τους μικρά παιδιά. Δώστε τους την χαρά να δημιουργήσουν. Χαρείτε μοναδικές στιγμές μαζί τους, όπου θα τις κρατήσουν για πάντα στο μυαλό και στην ψυχή τους. Οι παιδικές αναμνήσεις είναι αυτές που θα κουβαλούν μαζί τους και θα τους θυμίζουν όμορφα Χριστούγεννα γεμάτα αγάπη ζεστασιά. Οι μυρωδιές από τα γλυκά και τα φαγητά θα τους ακολουθούν και θα είναι ένας λόγο στο μεγάλωμα τους να θέλουν οι ίδιοι να τα μοιραστούν με τα δικά τους μωράκια. Ακούστε λοιπόν χριστουγεννιατικα τραγούδια και φτιάξετε την εύκολη συνταγή από τον αγαπημένο Chef Γιώργο Τσουλης.

#tsoulotip: Αν δούμε πως όταν φτιάξουμε τα μπαστούνια είναι πολύ μαλακά, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ (12-14τεμαχια)

380 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

230 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό, medium

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, θρυμματισμένα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να απορροφηθεί.
3. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
4. Ύστερα, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία ζύμη.
5. Κατόπιν, χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2, ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε ένα μπολ, προσθέτουμε όσο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής επιθυμούμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να πάει το χρώμα παντού.
6. Αμέσως μετά, τυλίγουμε το κάθε ζυμάρι με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-1.5 ώρα, μέχρι να σφίξουν ελαφρώς.
7. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα ζυμάρια από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 30-35γρ.
8. Κατόπιν, παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πλάθουμε σε μπαστούνια μήκους 18εκ.
9. Ύστερα, παίρνουμε ένα κόκκινο μπαστούνι και ένα λευκό, τα στρίβουμε μεταξύ τους δημιουργώντας ένα νέο μπαστούνι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
10. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη φροντίζοντας να αφήσουμε κενό ανάμεσα στα μπαστούνια στο ταψί. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
11. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα γλειφιτζούρια και σερβίρουμε.

Διακόσμησε τα μπισκότα σε μια γυάλινη πιατέλα και τοποθέτησε ανάμεσα τους χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Βρείτε περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές στην προσωπική του σελίδα www.giorgostsoulis.com